De Japandi stijl

Allereerst is de kans groot dat de uitstraling van jouw home spa bepaald wordt door de Japandi interieurstijl. Dit betekent dat een natuurlijke sfeer helemaal van dit moment is. Deze trend omarmt natuurlijke kleuren en materialen, waardoor de badkamer rust en kalmte uitstraalt. Wat ook bijdraagt aan de rustgevende sfeer is het gegeven dat de Japandi stijl staat voor minimalisme en daarnaast moet de boel opgeruimd zijn. Hierdoor creëer je een heerlijke balans en kun je pas echt goed tot rust komen.

Gevoel voor glamour

Een andere inspiratie badkamer gaat over de trend glamour en grandeur. Hierbij draait het om klasse en exclusiviteit. Dit uit zich in rijke kleuren zoals bordeaux rood en klassiek blauw, maar ook pasteltinten. Daarnaast wordt binnen deze trend vaak gekozen voor luxe materialen, denk aan marmer en andere soorten natuursteen. Om het geheel helemaal af te maken wordt een vleugje glamour toegevoegd met bijvoorbeeld gouden kranen en accessoires. De badkamer biedt hierdoor het ultieme gevoel van luxe!

Een retro badkamer 

Ook zien we dat steeds vaker gekozen wordt voor een retrostijl in de badkamer. Denk aan leuke retrotegeltjes en kleuren als levendig groen en terracotta. Dit wordt gecombineerd met andere speelse elementen zoals een ovale spiegel en leuke lampjes. Om hier toch een hedendaagse draai aan te geven wordt ook wat elegantie toegevoegd, door materialen zoals bijvoorbeeld marmer. 

Verduurzaming

Tot slot kun je tegenwoordig bijna niet meer om het thema duurzaamheid heen, daarom is verduurzaming ook een trend die je in de badkamer tegen kunt komen. Er wordt van alles aan gedaan om de badkamer energiezuiniger te maken. Plaats bijvoorbeeld een douche met warmte terugwinning, kies voor duurzame materialen, isoleer de badkamer goed of kies voor een waterbesparende douchekop.