VVE beheer verduurzamen

Een VVE beheer is een Vereniging van Eigenaren. Het VVE beheer zorgt voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten van een appartementen gebouw. Wanneer je een eigen woning hebt, beslis je makkelijker over de verduurzaming hiervan. Als je met meerderen in een gebouw woont, dien je hierover in te stemmen met elkaar. Wij geven je een aantal tips voor het verduurzamen van jouw VVE beheer in Amersfoort.

1.    Houd gesprekken

Als je het VVE in Amersfoort (of andere steden) wil verduurzamen, zijn gesprekken en goede communicatie erg belangrijk. Zo houd je een oriƫntatiegesprek om te bespreken op welke manieren je het VVE beheer verduurzaamt. Overtuig ook alle leden van het VVE beheer, zodat jullie het eens zijn over waar jullie kunnen verduurzamen. Licht ook alle bewoners van het appartementencomplex in over de plannen. Maak vervolgens plannen op welke manieren jullie het VVE beheer willen verduurzamen.

2.    Isoleren

Door muren, de vloer en plafonds te isoleren, worden er minder stookkosten gemaakt. Dit scheelt een hoop in kosten die gemaakt worden. Ook voor de gemeenschappelijke ruimten is het verstandig om de muren, vloer en plafond goed te isoleren. Zo blijft de warmte beter hangen en de koud beter buiten, waardoor je kosten bespaard en het minder snel koud hebt in de winter en warm in de zomer. Nadat het kostenplaatje is berekend, huur je een externe partij in voor de isolatie.

3.    Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je zonnepanelen plaatst op het appartementencomplex heeft dat een groot voordeel. De opgewekte stroom van de zonnepanelen gebruik je als VVE beheer namelijk voor de gemeenschappelijke ruimtes. Veel appartementengebouwen in Amersfoort hebben nog zonnepanelen op het dak. Als VVE beheer in Amersfoort is dit dus zeker iets om over na te denken.

Wanneer je het VVE beheer in Amersfoort wil verduurzamen, doe je dat op verschillende manieren. Het is van belang goed in beraad te gaan over de mogelijkheden. Het is als complex ook mogelijk het VVE beheer uit te besteden aan een VVE managementbureau.