Opgeruimd staat netjes

Een computerkast in de woonkamer is, zoals de naam al doet vermoeden, een kast waarin een computer of bureau verborgen zit. Dit betekent dat je je werkplek eenvoudig te voorschijn kan toveren door de kastdeuren open te schuiven. Ben je klaar met werken, dan schuif je ze eenvoudig weer terug zodat je werkplek en de rommel meteen weer zijn verdwenen.  

Voorbeelden van zo’n computerkast zie je op de afbeeldingen. Op de eerste foto zie je een mooie houten variant die verwerkt zit in de muur. De deuren, zijn de muur in te schuiven zodat je daar geen last van hebt en ongestoord kunt werken. Op de tweede foto zie je nog een houten variant, deze keer met witte schuifdeuren. Doordat de werkplek onderdeel is van een hele grote kastenwand, zou niemand verwachten dat er ook nog een werkplek in verborgen zit.  

Foto credits: Pinterest | Pinterest  

Computerkast woonkamer, computerkast, home office, Wonen in de Regio

Voordelen van een computerkast

Het handige aan zo’n computerkast in de woonkamer is niet alleen dat de rommel snel makkelijk te verbergen is. Maar het bespaart ook ruimte. Een groot bureau neemt veel meer plek in beslag dan een uitschuifbaar bureau. Kijk maar eens naar de afbeelding. Daarnaast geldt hetzelfde voor een bureaustoel, deze neemt ook veel ruimte in beslag. Maar dat is zo opgelost door een bureaustoel bij de eettafel weg te pakken en die als bureaustoel te gebruiken. Een ander voordeel van een computerkast is dat je ze helemaal op maat kan laten maken of naar wens uit kan zoeken. Er is er altijd wel een die past bij jouw interieur.  

Foto credits: Pinterest 

Dichte of open computerkast

Naast dat je kan kiezen voor een dichte computerkast in de woonkamer, die je volledige home office verbergt, zijn er ook varianten die gedeeltelijk open zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze witte variant. Als alle deuren dicht zitten, is al de apparatuur verborgen, alleen het bureau met het computerscherm blijft zichtbaar. Dit zorgt voor net wat meer dynamiek, maar het straalt ook nog steeds rust uit. Hetzelfde geldt voor de donkergroene kast. Deze zit verwerkt in de muur, waardoor hij totaal geen ruimte in beslag neemt. Door boven de werkplek verlichting te verwerken wordt het hoekje niet te donker en wordt dit ook een heerlijke werkplek.  

Foto credits: Pinterest | Pinterest