De opstalverzekering

Er is één verzekering die altijd verplicht is om af te sluiten wanneer je overgaat op de koop van een huis: de opstalverzekering. Opstalverzekeringen worden ook wel de woonhuisverzekering genoemd en dekt alle schade aan jouw huis. Denk hierbij aan schade door brand of storm. Het zijn vaak de hypotheekverstekkers die deze verzekering verplicht stellen. Dit is niet verrassend want de woning is namelijk het onderpand van de lening die je bij hen aangaat.

De inboedelverzekering

De inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel erg goed om af te sluiten. De opstalverzekering dekt alleen de schade aan het huis en de inboedelverzekering dekt alle schade aan de spullen in huis. Denk hierbij aan een inbraak waarbij waardevolle spullen gestolen worden of schade aan meubels tijdens het verhuizen. Door een inboedelverzekering af te sluiten kom je niet volledig met lege handen te zitten.

Aanvullende verzekeringen

Je zou er ook voor kunnen kiezen om jouw woonverzekering verder uit te bereiden met een specifieke verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glasverzekering. Een glasverzekering dekt alle schade aan het glas van jouw huis, zowel ramen en lichtkoepels als het glas in deuren of glazen douchecabines. Deze verzekering is handig omdat een opstalverzekering veel typen glasschade uitsluit.

Woonlastenverzekering

Ook een woonlastenverzekering is een slimme keuze. Deze verzekering zorgt ervoor dat je de hypotheek kunt blijven betalen wanneer jij of je partner werkeloos raakt. Wanneer dit het geval is zal deze verzekering maandelijks een bedrag uitkeren waarmee jij jouw inkomsten kunt aanvullen, zodat je gewoon kunt blijven wonen waar je woont. Deze zekerheid is wel zo fijn.

Overlijdensrisicoverzekering

En tot slot is een overlijdensrisicoverzekering ook erg belangrijk. Deze verzekering is soms zelfs ook verplicht. Het houdt in dat wanneer jij of jouw partner komt te overlijden, nabestaanden niet voor vervelende verrassingen komen te staan. De nabestaanden zullen een bedrag ontvangen dat ze kunnen gebruiken om de hypotheek af te lossen. Financiële problemen worden zo voorkomen.