Een huis moet aanvoelen als een thuis, is wat veel interieurstylisten roepen. Ja leuk, maar hoe doe je dat dan? Vaak weten we wel wat we niet mooi vinden, maar weten we niet hoe het dan wel moet. Het wordt helemaal lastig als je verschillende stijlen mooi vindt en moet werken met meubilair dat je al hebt. Dan kan je niet van scratch beginnen en het liefst gooien we meteen de handdoek in de ring. Niet doen! Het zijn de accessoires die de sfeer creëren en het combineren ervan kan je leren. De experts van Wants & Needs (een ontzettend gave site en shop) geven je graag interieurtips voor de inrichting van je huis waarmee je direct aan de slag kan! 

Inrichting, interieurtips, sierkussen, Wonen in de Regio

Warme dining 


De eetkamer is tegenwoordig een belangrijke ruimte in huis, omdat je er hier meer dan ooit samenkomt. De dining kan een eettafel zijn in de keuken of ruimte aan een barretje bij je eiland. Belangrijk voor de inrichting ervan is spullen, spullen en nog eens spullen! Kale ruimtes doen koud aan en als je een paar items in huis haalt, is het ook lastiger om te combineren. Belangrijk is dat je veel dingen koopt die je zelf mooi vindt, want tegenwoordig is het juist leuk om combinaties te maken die in eerste instantie niet per se logisch zijn. In deze dining is gekozen voor een ovale tafel (niet strak dus warm!), open kuipstoeltjes met een velvet stofje (niet dicht dus warm!) en zoals gezegd: veel spullen! Windlichten met goud op tafel, vazen met kunstbloemen in de vensterbank, een schemerlamp voor extra licht (warmte!) en fotolijsten voor de persoonlijke touch

Cozy bedroom 


Een tweede ruimte die het echt verdient om meer aandacht te krijgen voor de inrichting is de slaapkamer. Vaak ziet een slaapkamer er functioneel uit (weinig aankleding), of de inrichting ervan is gedateerd: rode muur, grijs beddengoed en zilveren fotolijsten. Dit kan anders! Deze slaapkamer bijvoorbeeld heeft veel beddengoed met natuurlijke tinten, wat weer zacht en warm aandoet. De kussens op bed geven net die extra touch! Ook de kast en de stoel zijn weer gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor er eenheid is. Het laten terugkomen van bepaalde materialen is dus heel wijs om te doen. De grote hanglamp erboven is een uniek exemplaar en ja: weer van natuurlijk materiaal! 

Verschillende stijlen 


Een andere slaapkamer die we jou willen laten zien ter inspiratie is er één met een rotan hoofdbord en een houden vloer met duidelijk warme tinten erin. Door te kiezen voor twee of drie opvallende elementen, heb je meteen een sfeertje te pakken. Het afstylen is dan eigenlijk helemaal niet meer zo’n grote uitdaging. Hier zie je een glazen nachtkastje dat ervoor zorgt dat je openheid ervaart. Het klinkt gek, maar het zit hem echt in de kleine dingen. Het zwarte beeld erop is een moderne knipoog naar een Griekse godin. Het kleed op de vloer is een uniek exemplaar: een rechthoek met een cirkel die in elkaar overlopen. De vormgeving ervan is rustig (wat echt wel mag in een slaapkamer) en toch lekker catchy! 

Inrichting, interieurtips, sierkussen, Wonen in de Regio

Fijne hoekjes 


Een laatste onderwerp dat we willen aansnijden is de inrichting van fijne hoekjes. Dat kan de ruimte tegenover je bankstel zijn, wat eigenlijk een kale hoek is, maar dat mag ook een vrije hoek in de badkamer zijn. Fijne hoekjes zijn bij uitstek geschikt om warmte te creëren met accessoires. Dit voorbeeld is een crèmekleurige grote poef die je letterlijk overal kan plaatsen; het is een universeel meubelstuk. Door er een deken met warme tint losjes overheen te gooien, heb je al warmte! De stapel fotoboeken geeft een huiselijke sfeer: er mag gelezen en ontspannen worden. Het zwarte kunstwerk erbovenop maakt het beeld compleet, omdat je dan op alle vlakken hebt gewerkt: in de breedte, lengte en hoogte.