Een ronde spiegel 

Deze eyecatcher is haast niet meer weg te denken uit een Scandinavisch interieur. Het voordeel van een ronde spiegel? Je creëert er, optisch, meer ruimte mee. Grappig hé? Daarnaast zijn Noorderlingen dol op natuurlijk licht. Laat het nu net zo zijn dat een spiegel zonlicht reflecteert. Geef de spiegel daarom een plekje boven je dressoir, in je hal of op de toilet. It’s like magic. Trust me. 

Scandinavisch interieur, wonen in de regio, modern. ronde spiegel

Een grijze bank 

De winters in Noord-Europa zijn vaak lang en donker. Dit is de reden dat Scandinaviërs vaak kiezen voor een licht interieur. Een logische keuze als je het mij vraagt; lichte kleuren houden de ruimtes namelijk zo fris en helder mogelijk. Het is dus geen verrassing dat er binnen deze interieurstijl  

vaak voor zachte tinten wordt gekozen. De beige bank is hierbij favoriet, maar zo’n bank is helaas niet erg praktisch. Grijs kan een goed alternatief zijn! Ga voor een comfortabele hoekbank in een mooie grijstint en combineer deze met lichte accessoires. 

Scandinavisch interieur, wonen in de regio, modern, ronde spiegel

De kuipstoel 

The one and only. Charles Eames ontwierp jaren geleden een kuipstoel die je nu nog steeds overal, dus ook in een Scandinavisch interieur, terugziet. De stoel staat bekend om het eenvoudige design, de praktische vormen en de natuurlijke kleuren. De lijnen van de stoel zijn dan ook enorm herkenbaar. De stoel is perfect om in één keer je interieur een hele andere look te geven! It’s a signature, trust me. 

Een cosy vloerkleed 

In Scandinavisch interieur kiezen ze vaak voor een lichte, houten vloer. Vaak wordt dit gecombineerd met een gezellig kleed. Denk aan een licht exemplaar met een geometrisch dessin in een donkere kleur. Wel zo fijn aan de voetjes, zeker in een koud klimaat. Right? 

De volgende keer deel ik mijn favoriete adresjes met je. Stay tuned! 😉