Een makelaar zonder variabele commissie nemen

De eerste tip die we je mee willen geven om je woning zonder hoge kosten te verkopen, is door voor een makelaar zonder een variabele commissie te kiezen. Het merendeel van de makelaars vraagt namelijk een commissie voor hun diensten dat een bepaald percentage van de verkoopprijs van de woning is. Daardoor zal je veel geld kwijt zijn zonder dat je hiervoor iets terugziet. Daarom is het slim om voor een makelaar te kiezen die juist een vast tarief hanteert, zodat je minder geld kwijt bent. Als je dus in Almere woont, zal een verkoopmakelaar in almere met een vast tarief veel geld besparen.

Geen betaalde platformen gebruiken

Ten tweede kan jij je huis verkopen zonder hoge kosten te maken door geen gebruik te maken van betaalde platforms. De eerste stap is het maken van een gedetailleerde lijst van de woning,. Vervolgens moet jij je netwerk bereiken en hen laten weten dat jij je woning verkoopt. Ten slotte kun je  gratis online advertentie methoden gebruiken, zoals berichten op sociale media, speciale websites, of andere lokale verkooppunten zoals kranten om potentiële kopers te bereiken.

De taxatie aan de koper laten

Verder kun jij je huis verkopen zonder hoge kosten te maken door de taxatie aan de koper over te laten. Om te beginnen is het belangrijk om te onderzoeken wat soortgelijke huizen in uw omgeving recentelijk hebben verkocht.  Door deze informatie vooraf te verstrekken, kun je de onderhandelingskosten tot een minimum beperken en kopers de ruimte geven om de taxatiekosten in hun bod op te nemen als zij dat willen. Op deze manier hoef je niet uit eigen zak te betalen voor een taxatie en bespaar je kosten.

Zelf een open huis houden

Tot slot kun jij je huis verkopen zonder hoge kosten te maken door zelf een open huis te houden. Eerst moet je ervoor zorgen dat het interieur en exterieur van je huis in goede staat zijn, zodat het aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Zodra de dag van het open huis aankomt, geef je potentiële kopers een rondleiding door je huis en geef je ze alle informatie die ze nodig kunnen hebben om een weloverwogen beslissing te nemen. Zorg er ook voor dat je verfrissingen of andere gemakken aanbiedt die hen kunnen aanmoedigen om langer te blijven.